Családoknak szóló tevékenységek támogatására pályázhatnak a megyei tanácsnál

Akkor születnek jó döntések, ha minél többet lehetünk a családunkkal

(0 Szavazat)40 megjelenítés

– Egyre kevesebb időt töltünk a családunk körében, mivel egyre több fiatal megy külföldre, és ott keres megélhetési lehetőséget, a szülők pedig kénytelenek minél többet dolgozni, így kevés idejük marad a gyermekeikre, pedig a szeretteinkkel töltött időnél nincs értékesebb – fejtette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az intézmény családoknak szóló tevékenységeket támogató programja kapcsán, amelyre idén is lehet pályázni. Mindannyiunk története a családban kezdődik, a gondban, kihívásokban a családjaink vannak mellettünk, és a boldogságunk legnagyobb forrása is mindenkinek a saját családja, véli a megyeelnök. 

Ebből az elgondolásból a programra Hargita megye területén a családok érdekében tevékenységet folytató szervezetek, egyesületek, alapítványok, valamint egyházak pályázhatnak olyan fórumok, találkozók, konferenciák és megbeszélések, gyermek-, illetve baba-mama programok szervezésére, amelyek amellett, hogy kellemes időtöltést biztosítanak a szeretteinkkel, terjesztik a családeszményt, a családban való gondolkodást, népszerűsítik a nagycsaládokat. Ugyanakkor a program célja a támogatott rendezvények útján terjeszteni a családdal és gyerekkel kapcsolatos praktikus információkat és hozzájárulni a családok és gyermekek életszínvonalának növekedését segítő környezet kialakításához.

A kiírás kapcsán Biró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke ismételten felhívja az érintettek figyelmét a http://palyazatok.hargitamegye.ro/ honlapra, amelyet azért hoztak létre, hogy megkönnyítsék a pályázáshoz szükséges dokumentáció összeállítását. Az oldalon részletes leírás található a megyei tanács nyolc pályázatáról, valamint fórumlehetőség, hogy minél kevesebb formai hibás pályázat szülessen. Továbbá az alelnök arra kéri a szervezeteket, használják ki a megyei tanács pályázati lehetőségeit, és a sikeres pályázás érdekében időben nyújtsák be iratcsomóikat.

A program keretösszege 50 000 lej, a leadási határidő április 19., 12 óra, azok pedig, akik a területi irodákban szeretnék leadni az iratcsomót, április 19-én 10 óráig tehetik meg.

Csíkszereda, 2017. április 10.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774