Hargita Megye Tanácsa is segíteni tud a fiatal vállalkozóknak

Több millió euró értékű projektekért lehet versenyezni közbeszerzésen

(0 Szavazat)46 megjelenítés

– A szakképzésben tett erőfeszítéseink, amelynek egyik eredménye lehet a vállalkozói modul bevezetése a tananyagba, remélhetőleg hamarosan látszani fognak a térség és ezen belül Csíkszereda vállalkozói kedvén és munkaerőpiacán. Bízom benne, hogy több lesz a helyi vállalkozó, aki majd könnyen talál fiatal munkaerőt – jelentette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke március 24-én, csütörtökön azon a fiatal vállalkozóknak szóló csíkszeredai fórumon, amelyet Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Design Terminál szervezett a Sapientia egyetemen, a Kárpát-medencei tájékoztató karavánja egyik állomásaként.

A megyeelnök azt is elmondta, hogy több millió euró értékű pályázatot nyerhet fiatalokból álló cég a megyei tanács közbeszerzésein, a legtöbb pénz a köszférában van. Arra bátorította a fiatal vállalkozókat, hogy jelentkezzenek bátran Hargita Megye Tanácsa kiírásain, emellett keresik a módját annak, hogy az intézmény pályázati programjából miként támogathatnák a vállalkozói szövetségeket.

Borboly Csaba kifejtette: a megyei tanács segíteni tud a vállalkozóknak a tavaly év végén létrehozott fejlesztési ügynökségével is. Azt szeretnék, ha a polgármesteri hivatalokban egyszerűbb kiszolgálás lenne a vállalkozók ügyintézésekor, ebben számítanak a polgármesterek együttműködésére. Fontos partnernek nevezte a vállalkozói szövetségeket, és egyik nagyon jó példaként említette a Székelyföldi IT-klasztert – mint megjegyezte, a klaszteresedés híve. Emellett a vállalkozókat a közbirtokosságok is tudnák segíteni, hiszen azok – ahogy fogalmazott – akár egyféle minibankoknak tekinthetők, sok pénz áll rendelkezésükre, amit fel lehetne használni a jelenleginél szélesebb körben is.

– A szakképzésért tett erőfeszítéseinkkel, a klaszteresedés támogatásával, a székelyudvarhelyi inkubátorházzal, közbeszerzési tájékoztatóinkkal, gyakornoki és ösztöndíjprogramunkkal, turisztikai és egyéb pályázatainkkal mind-mind azt a célt követjük, hogy erősítsük a vállalkozókat, és a fiataloknak munkahelyeket teremtsünk – jelentette ki Borboly Csaba.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a Design Terminállal együttműködésben 2016 márciusa és májusa között Kárpát-medencei körutat szervez, ennek során 14 helyszínre látogatnak el azzal a céllal, hogy a negyven év alatti helyi pályakezdő vállalkozókat erősítsék és támogassák szakmailag, valamint segítsék az induló vállalkozásokat.

Csíkszereda, 2016. március 24.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774