Összefogásból született aszfaltút Székelydobón

(0 Szavazat)74 megjelenítés

November 9-én, szombaton ünnepélyes keretek között adták át a Bögöz községhez tartozó Székelydobón a 19-es községi út 1 kilométeres leaszfaltozott szakaszát, amelyet libás szentmártoni ünnepség követett.

Az átadási ünnepségen jelen volt Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnöke, Petres Sándor alelnök, Incze Csongor és Toásó László megyei tanácsosok, valamint a helybéli elöljárók és egyházi képviselők.
Farkas Mózes, Bögöz község polgármestere történelmi pillanatnak nevezte Székelydobó életében, hogy végre leaszfaltozott úton közlekedhetnek a településen. Ugyanakkor köszönetét fejezte ki a megyei tanácsnak, a helyi önkormányzatnak és a település lakóinak az aszfaltozási projekt sikeréért.
Petres Sándor alelnök az összefogás és az erős akarat példaértékűségét emelte ki beszédében. „Az ősz a betakarítás évszaka, ilyenkor az év folyamán kifejtett munka eredményeit szüreteljük, melyet meg kell ünnepelni. Összefogás és erős akarat jellemző a helyi vezetés hozzáállására, így sikerült megvalósítani az aszfaltozást” – hangsúlyozta a megyei tanács alelnöke.
„A székelydobóiak nem csak vártak és vártak, hanem tettek is érte, hogy ez a munkálat elkészüljön!” – emelte ki Borboly Csaba tanácselnök. Megítélése szerint a település lakóinak hozzáállása példaértékű, a pozitív, önzetlen közösségi munka nélkülözhetetlen az eredményes munka kivitelezése érdekében. A munkálatok sikeréért köszönetet mondott a helyi közösségnek, a polgármesteri hivatal munkatársainak és a községvezetőnek. „Bízni kell abban, hogy összefogással, egymásra való odafigyeléssel minden megoldható. Igaz a mondás, hogy utolsókból lesznek az elsők, hisz hátrányból lehet és kell előnyt kovácsolni” – mondta zárszóként Borboly Csaba.
A leaszfaltozott út megáldásakor Jakab Lajos római katolikus plébános kiemelte: a haza itt van bennünk és otthonunkban. Az avató ünnepség alkalmával két szavalat is elhangzott. A közös ünnep Mártonnapi köszöntővel, valamint szeretetvendégséggel zárult a helyi  kultúrházban.


Csíkszereda, 2013. november 10.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774