Consiliul Judeţean Harghita
miercuri, 08 mai 2024 01:06:00
Consiliul Judeţean Harghita
Proces verbal al ședinței CJH din 16 martie 2015

ROMÂNIA

JUDEŢUL HARGHITA                                                                                 

CONSILIUL JUDEŢEAN

DIRECŢIA GENERALĂ ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ LOCALĂ

COMPARTIMENTUL CANCELARIA CONSILIULUI JUDEŢEAN HARGHITA

 

 

Proiect de Proces verbal al şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Harghita

din data de 16 martie 2015

 

 

Denumirea consiliului: CONSILIUL JUDEŢEAN HARGHITA

Data: 16 martie 2015

Subiectul şedinţei: Dezbaterea şi aprobarea proiectelor de hotărâri cuprinse în ordinea de zi.

Catalogul membrilor:

 

Nr. Crt.

NUMELE ŞI PRENUMELE

PARTID

1.

BORBOLY CSABA

UDMR

2.

AMBRUS SÁNDOR

UDMR

3.

BARTI TIHAMÉR

UDMR

4.

BECZE ISTVÁN

UDMR

5.

BEGE KÁROLY

UDMR

6.

BENDE SÁNDOR

UDMR

7.

BENYOVSZKI LAJOS

UDMR

8.

BÍRÓ BARNA BOTOND

UDMR

9.

BURUS-SIKLÓDI BOTOND

UDMR

10.

CSILLAG PÉTER

MPP - PCM

11.

DANGULY ERVIN

EMNP - PPMT

12.

FERENCZ-SALAMON ALPÁR

UDMR

13.

INCZE CSONGOR

UDMR

14.

JÉRE ELEMÉR

UDMR

15.

LUKÁCS ÁRON

UDMR

16.

MAGYARI VENCEL

UDMR

17.

MARCU RĂDUCU IOAN

PSD

18.

OROSZ-PÁL LEVENTE

EMNP - PPMT

19.

PÁLFFY DOMOKOS

UDMR

20.

POP ADRIAN

PNL

21.

PROCA ION

PNL

22.

RÁCZ ÁRPÁD

UDMR

23.

SALAMON ZOLTÁN

MPP - PCM

24.

SÁNDOR BARNA

UDMR

25.

SEBESTYÉN CSABA-ISTVÁN

MPP - PCM

26.

SORBÁN ATTILA

EMNP - PPMT

27.

SZENTES ANTAL

UDMR

28.

THAMÓ CSABA

MPP - PCM

29.

TÓÁSÓ LÁSZLÓ

UDMR

30.

VÁNYOLÓS ISTVÁN ALBERT

UDMR

31.

KOZMA ISTVÁN FLORIN

UDMR

 

Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Harghita a fost convocată de președintele Consiliului Județean Harghita, domnul Borboly Csaba,  prin Dispoziţia nr.  260 / 13 martie 2015, în conformitate cu prevederile art. 94 alin. 2, 3 şi art. 106 alin. 1 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu completările şi modificările ulterioare.

 

Domnul preşedinte Borboly Csaba deschide şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Harghita în Sala de protocol al Consiliului Județean Harghita. Caracterul de urgență este dată de faptul că sunt câteva proiecte de hotărâri urgente și vizita reprezentanților județului Heves din Ungaria, înfrățit cu județul Harghita.  Această vizită este un bun prilej de discuție între parteneri.

 

Domnul secretar de județ Egyed Árpád salută pe cei prezenţi şi declară că în conformitate cu Legea Administraţiei Publice Locale nr. 215/2001, sunt îndeplinite condiţiile pentru desfăşurarea şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Harghita. Șase   consilieri judeţeni sunt absenți : Danguly Ervin, Orosz Pál Levente, Pop Adrian, Rácz Árpád, Sorbán Attila și Pálffy Domokos. Consiliul este legal întrunit cu 24 de membrii prezenți la ședință și președintele Consiliului Județean Harghita. Ședința se poate desfășura în mod valabil.

 

Domnul preşedinte Borboly Csaba salută pe toți cei prezenţi la ședință. Primul punct de pe ordinea de zi va fi o prezentare și o discuție privind colaborarea cu județul Heves din Ungaria. Punctul doi se referă la depozitul de deșeu din orașul Bălan,  cel de al treilea va fi proiectul European referitor la drumul nr 132, iar al patrulea este revocarea hotărârii privind stabilirea prețului chiriei de la Vila nr.6 din Băile Homorod. Proiectul de hotărâre privind suplimentarea personalului neclerical din județul Harghita va fi revocat din motivul semnalat de către domnul secretar de județ, ca neavând caracter de urgență.

 

Domnul secretar de județ Egyed Árpád spune, că conform Legii nr. 215 / 2001, la articolul 94 sunt enumerate situațiile care se referă la caracterul excepțional. În cazul de față, creșterea posturilor pentru personalul neclerical, nu intră la nici o categorie indicată pentru a putea fi introdusă la ședința extraordinară. Din acest motiv nu va fi pus pe ordinea de zi de astăzi, dar va putea fi pus pe ordinea de zi la următoarea ședință ordinară a Consiliului Județean Harghita.

 

Domnul preşedinte Borboly Csaba  supune la vot ordinea de zi .

Rezultatul votului: 23 Da.

 

Se trece la primul punct de pe ordinea de zi

 

Domnul preşedinte Borboly Csaba  salută reprezentanții județului Heves din Ungaria, înfrățit cu județul Harghita din România. Este prezent domnul Szabó Róbert, președintele Consiliului Județean Heves, domnul Pajtó Gábor, prefectul județului Heves, domnul Barta Viktor, secretarul general al județului Heves, și  doamna Tari Ilona, rectorul adjunct al Colegiului Eszterházy Károly din Eger. În cursul acestei zile au fost purtate multiple discuții legate de proiecte comune, județul Heves fiind cel mai nou județ înfrățit cu județul Harghita. De fapt din jumătatea anului trecut se tot pun bazele acestei colaborări. Deja sunt și proiecte, programe comune în derulare. Crede, că în dezvoltarea județului Harghita va fi binevenită și utilă această colaborare. La începutul ședinței s-a distribuit consilierilor județeni materialul, care prezintă rezultatele colaborării până acum. Ar mai adăuga câteva teme pentru că astăzi s-au purtat discuții la nivel de conducere despre o colaborare în domeniul informaticii. Există un claster informatic, la care și județul Harghita este membru. Și în domeniul protecției patrimoniului, sau a depistării energiilor regenerabile se pot iniția proiecte comune. Acumularea cunoștințelor este mereu binevenită. De la orașul Eger din Ungaria se poate învăța multe. Mai ales în domeniul viticulturii. Și în momentul de față există colaborare cu zona Cristurului, care este tot o zonă viticolă. Se va pune mare accent pe problema pregătirii profesionale. Vor fi colaborări în cadrul programului LEADER, în domeniul amplasarea parcurilor industriale, din care nu se regăsește nici unul în județul Harghita, în domeniul Managementului Destinațiilor Turistice, în domeniul educației universitare, în domeniul protecției  alimentare, a sistemului de sănătate, și în multe alte domenii importante. Se va încerca depunerea proiectelor comune în aceste domenii. Domnul Szabó Róbert, președintele Consiliului Județean Heves  este membru al Comitetului Regiunilor din Europa, la lucrările acestui comitet de obicei se întâlnește cu dânsul, și problemele în cadrul proiectelor comune pot fi  discutate în timp. Urează bun venit musafirilor.

 

Domnul Szabó Róbert, președintele Consiliului Județean Heves  transmite salutările locuitorilor și a membrilor consiliului județean din județul Heves. Este de acord cu domnul președinte Borboly Csaba, că există motive, pentru care pot fi așteptări pozitive în urma acestei colaborări. Este foarte optimist în ceea ce privește aprofundarea colaborării dintre cele două județe. Cele două județe au foarte multe datini asemănătoare, atât în ceea ce privește datinile naturale, cât și moștenirea construită. Se va încerca fructificarea acestei colaborări în domeniile înșirate de domnul președinte Borboly Csaba.  Domeniile de colaborare se mai pot extinde în viitor. Este recunoscător, pentru invitație și este dispus să răspundă la orice întrebare din partea membrilor consiliului județean referitoare la această colaborare.             

 

Domnul preşedinte Borboly Csaba  deschide dezbaterea referitoare la colaborare cu județul Heves. Sunt multe domenii. În afară de cele menționate, se mai poate aminti și turismul. Destinațiile turistice în aceste județe sunt foarte atractive și frecventate de locuitorii din ambele țări. Dar și domeniul schiabil din Harghita este însemnat, ca atracție turistică. Prin parteneriat, se pot dezvolta mai bine ambele județe.

 

Domnul consilier județean Burus Siklódi Botond reflectă asupra obiectivelor de pe lista distribuită referitoare la colaborare. Spune, că în domeniul învățământului deja există o colaborare de mai mulți ani cu județul Heves. Chiar există un acord de cooperare semnat cu domnul Horváth Tamás, fost director al Institutului Pegadogic din orașul Eger. Mai este colaborare și cu Institutul Eszterházy Károly din Eger, unde  în 2009 s-a pornit perfecționarea profesorilor. Dar există și relații între catedre. Ar dori, ca toate aceste relații să fie instituționalizate, să nu rămână numai relații interpersonale.

 

Domnul Szabó Róbert, președintele Consiliului Județean Heves consideră, că  este motivată această relație de județe înfrățite. Atât cu județul Harghita, cât și cu celelalte regiuni ale Ținutului Secuiesc au existat relații profesionale într-un spectru larg. De aceea este important, ca să fie aprofundate aceste relații prin coordonarea lor. Să fie relaționate domeniile și instituțiile.

 

Domnul consilier județean Sebestyén Csaba    salută reprezentanții județului Heves în numele Partidului Civic Maghiar. Asigură de sprijinul partidului toate inițiativele pozitive al acestui parteneriat. Este convins, că în momentul concretizării unor proiecte comune din punctele menționate în lista de domenii ale parteneriatului, se va acorda sprijinul maxim din partea fracțiunii Partidului Civic Maghiar. Crede, că tradiția gospodăriilor familiale, ale muncii gospodarilor, este asemămătoare în județul Harghita și în Județul Heves. Sunt multe asemănări, care combinându-se într-o colaborare, ar duce la beneficii pentru părțile implicate. În plan European, propune, ca și prin acest parteneriat să fie luată o poziție unitară de delimitare în ceea ce  privește producerea și liberalizarea produselor GMO, militând pentru păstrarea gospodăriilor, a produselor locale tradiționale. Crede, că județul Harghita nu are altă alternativă. Nu ar dori, ca sarmalele Harghitene să fie etichetate, ca ”fără GMO”. Nu este nevoie de o astfel de separare între produse aici. Speră, că se vor găsi multe domenii de colaborare și urează bun venit în județ.

 

         

Domnul preşedinte Borboly Csaba  spune că deja sunt 12 domenii concrete de colaborare pentru viitorul apropiat. Îndeamnă oamenii de afaceri și consilierii județeni, ca să frecventeze autoritățile din județul Heves, cautând pârtiile de colaborare în domeniile menționate. De la sprijinirea sportului de performanță, până la agricultură, de la educație, până la problemele tineretului, sau orice alt domeniu, să fie depistate punctele de conexiune în interesul transferului de cunoștințe.   

 

Se trece la următorul punct de pe ordinea de zi

 

Proiectul de hotărâre privind solicitarea predării –primirii în folosință temporară pe maxim 6 luni, cu titlu gratuit, a suprafeței de teren de 2,9 ha. ocupat de depozitul de  deșeuri menajere al orașului Bălan, județul Harghita, identificat prin coordonate cadastrale în cadrul obiectivului denumit Iazul de decantare nr. 3 A al Minei Bălan, județul Harghita în formă modificată și completată.

 

Domnul preşedinte Borboly Csaba   explică, că proiectul de hotărâre se referă la  iazul de decantare de la Bălan, în cadrul unui proiect de gestionare a deșeurilor în valoare de 35 milioane de euro. Este vorba de spre amenajarea locului, unde va funcționa Centrul de colectare selectivă a deșeurilor din zonă. Până la urmă a fost de acord și Consiliul local al Primăriei orașului Bălan, ca să se alăture în acest proiect. În acest demers a contribuit mult fracțiunea PSD și PNL din consiliul local, care au votat în favoarea participării în acest proiect.  Astfel, în urma solicitării Consiliului local din Bălan pot începe lucrările aferente acestui proiect.  

 

Domnul secretar de județ Egyed Árpád adaugă că, finalizarea raportului de specialitate s-a reușit numai electronic, motivul fiind îmbolnăvirea concomitentă a tuturor persoanelor din conducere, care ar fi avut competența de a semna. Din acest motiv nu s-a reușit corectarea pe hârtie a acestui document. Astfel au rămas părți încă necorectate în proiectul de hotărâre, care ulterior vor fi remediate. Pentru a fi inclusă în procesul verbal, înșirează aceste corectări. În prima fază, va fi corectată titlui proiectului de hotărâre, și anume : Hotărârea nr........./ privind predării/primirii în folosință temporară, pe maximum 6 luni, cu titlul gratuit, a suprafeței de teren de 2,90 ha, ocupat de depozitul de deșeuri menajere din orașul Bălan, din județul Harghita, identificat prin coordonate cadastrale în cadrul obiectivului denumit Iazul de decantare nr. 3 A al Minei Bălan, județul Harghita.  Acesta ar fi formula juridică corectă a titlului proiectului de hotărâre. Schema desenată de către specialiști a locației a fost ulterior atașată. Astfel primul aliniat al articolului 1 se va completa sub următoarea formă:  ”…….,conform identificării acestuia prin coordonate cadastrale în cadrul imobilului, denumit Iazul de decantare nr. 3 A al Minei Bălan, județul Harghita, potrivit planului de situație întocmit de domnul Labeș Dumitru, specialist, …… ce constituie anexa nr. …  ”, restul paragrafului nefiind schimbată. La aliniatul 2 al articolului 1 se introduce următoarea frază :  ”… solicitarea predării folosinței temporare cu titlu gratuit, în favoarea județului Harghita, prin Consiliul Județean Harghita a suprafeței de teren identificat…..”  și restul rămâne cum a fost inițial. În consecință, se mai necesită corectări și în textul proiectului de protocol, care reprezintă anexa nr. 2 al prezentului proiect de hotărâre. Prima propoziție trebuie reformulată astfel :  ” Părțile din prezentul protocol au stabilit să predea, respectiv să primească în folosință cu titlu gratuit, și cu caracter temporar, atât suprafața de 1,19 ha ocupat de depozitul de deșeuri menajere, precum și suprafețele adiacente, pe care sunt răspândite haotic deșeuri menajere, în total suprafața  de 2,90 ha, identificat în cadrul obiectivului de teren Iazul de decantare nr. 3 A al Minei Bălan, județul Harghita, conform identificării acestuia prin coordonatele cadastrale în cadrul imobilului denumit Iazul de decantare nr. 3 A al Minei Bălan, județul Harghita, potrivit planului de situație întocmit de domnul Labeș Dumitru,  specialist, ce constituie anexa nr. 1 al prezentei.

 

Domnul vicepreședinte Barti Tihamér spune, că formatul protocolului a fost preluat de pe site-ul Ministerului. Poate fi corectat, dar s-ar putea, ca ulterior o să trebuiască să revină asupra formatului inițial. Nu se opune corectării conform aspectelor semnalate în raportul de specialitate, numai atenționează asupra acestei posibilități.

 

Domnul secretar de județ Egyed Árpád   este de părere, că nu periclitează siguranța derulării proiectului efectuarea corecturilor semnalate. Dacă solicitările se încadrează în cadrul legal, nu este motiv de a fi respinsă.               

 

Domnul preşedinte Borboly Csaba  supune la vot Proiectul de hotărâre privind solicitarea predării –primirii în folosință temporară pe maxim 6 luni, cu titlu gratuit, a suprafeței de teren de 2,9 ha. ocupat de depozitul de  deșeuri menajere al orașului Bălan, județul Harghita, identificat prin coordonate cadastrale în cadrul obiectivului denumit Iazul de decantare nr. 3 A al Minei Bălan, județul Harghita în formă modificată și completată.

Rezultatul votului: 23 Da.

 

Se trece la următorul punct de pe ordinea de zi

 

Proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării Hotărârii Nr. 49 din 2008 privind aprobarea Cererii de finanțare și a cheltuielilor legate de proiectul  ”Reabilitare DJ 132, km 18+220 - 47+085 (Vlăhița – Lueta – Merești – Ocland – limita cu județul Brașov)” în formă reformulată

 

Domnul preşedinte Borboly Csaba   explică, că lucrările sunt urgente. Deja pilonii necesari reabilitării podului sunt transportați la fața locului. Din punct de vedere al legalității, proiectul de hotărâre a fost corectat conform raportului de specialitate, nu sunt obiecții. Locuitorii din zonă așteaptă de trei ani începerea lucrărilor.

 

Domnul preşedinte Borboly Csaba  supune la vot Proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării Hotărârii Nr. 49 din 2008 privind aprobarea Cererii de finanțare și a cheltuielilor legate de proiectul  ”Reabilitare DJ 132, km 18+220 - 47+085 (Vlăhița – Lueta – Merești – Ocland – limita cu județul Brașov)” în formă reformulată

Rezultatul votului: 24 Da.

 

Se trece la ultimul punct de pe ordinea de zi

 

Proiectul de hotărâre privind revocarea Hotărârii Consiliului Judeţean Harghita nr. 20/2015 privind stabilirea tarifului pentru închirierea temporară a imobilului Vila nr. 6 din Băile Homorod, aflat în domeniul public al judeţului Harghita și în administrarea Consiliului Judeţean Harghita

 

Domnul preşedinte Borboly Csaba  spune, că Institutul Prefectului a considerat prea ieftină suma chiriei stabilită, și a respins Hotărârea Consiliului Județean Harghita nr. 20/2015. Poate, dacă ar fi timp necesar,  ar merita un litigiu din motivul, că taberele de copii nu pot funcționa la prețuri hoteliere. Consideră, că nu este motivat obiecția Prefecturii și trebuie purtate discuții pe această temă. Trebuie evitat blocarea funcționării acestei vile. Deocamdată vor fi retrase taxele stabilite anterior.

   

Domnul preşedinte Borboly Csaba  supune la vot Proiectul de hotărâre privind revocarea Hotărârii Consiliului Judeţean Harghita nr. 20/2015 privind stabilirea tarifului pentru închirierea temporară a imobilului Vila nr. 6 din Băile Homorod, aflat în domeniul public al judeţului Harghita și în administrarea Consiliului Judeţean Harghita

Rezultatul votului: 22 Da, 2 Abținere.

 

 

Domnul preşedinte Borboly Csaba   anunță, că mai este un subiect, a crezut, că a trimis prin e-mail tuturor, dar s-a omis acest lucru.  Este vorba despre clasterul de învățământ din Regiunea Dunării. Solicită numai o părere a consiliului cu privire la continuarea acestui parteneriat. În perioada 2014-2020 se desfășoară Programul Dunărea, care implică țările aflate la malul fluviului Dunării, din Europa Centrală și de Est. În cadrul acestui program se pot depune diferite proiecte. Consideră, că  perfecționarea și învățământul profesional  sunt o prioritate, această temă necesită o mai multă preocupare. Fără resurse financiare este foarte greu de înaintat în acest domeniu. Baza legală este foarte restrictivă în ceea ce privește sprijinul material alocat de către consiliul județean. Sunt mai mulți parteneri dispuși pentru înființarea unui Claster în domeniu. Acesta poate fi dezvoltat și ar dori, ca pe lângă școlile profesionale, și Asociația Pedagogilor să se alăture. Pe prima pagină a materialului distribuit sunt înșirate partenerii deja existenți. Acest parteneriat poate fi extins în favoarea depunerii multor proiecte comune. Scopul este depunerea proiectelor pentru finanțarea funcționării școlilor profesionale. Astăzi în ședința consiliului s-ar vota numai intenția de a participa în acest parteneriat. Deocamdată numai acceptul consiliului este necesar pentru a merge mai departe, ulterior o să revină cu documentația completă, care va fi discutată. Trebuie să fie eliberate autorizații de la Ministere, care necesită timp, dar astăzi se face primul pas, acordând un vot de încredere.

 

Domnul consilier județean Sebestyén Csaba consideră, că perfecționarea adulților este foarte importantă și necesită mult efort susținerea materială a unei astfel de inițiative.  Se poate vedea și în agricultură, că mulți fermieri nu pot depune proiecte din lipsa pregătirii necesare întocmirii acestora. Din păcate un curs în domeniu costă 400-500 de lei, care trebuie plătită din buzunar și timp necesar pentru instruire. Aceste cursuri trebuie organizate cât mai aproape de fermieri, ca să mai aibă timp și pentru treaba de zi cu zi.  Nu este de acord cu denumirea Regiunea Dunării. Trebuie găsit ceva mai aproape de Carpați și de județul Harghita. De exemplu: Clasterul Bazinul Carpatic, sau orice altceva, care ne reprezintă.

 

 Domnul consilier județean Thamó Csaba adaugă, că sunt mari probleme în domeniul pregătirii profesionale în județul Harghita. Dânsul salută orice inițiativă, care favorizează dezvoltarea acestui domeniu, și ar deplasa din acest punct mort. Amintește, că și Consiliul Județean Harghita are posibilități în învățământul profesional. De exemplu, Academia Ținutului Secuiesc se poate transforma în Academia Gospodarilor. Tinerii, care nu au fost perfecționați în școli, numai ca adulți mai au o șansă de a învăța.

 

Domnul consilier județean Burus Siklódi Botond salută înființarea clasterelor în domeniul pregătirii profesionale, și propune, ca să fie găsite modalitățile prin care școlile se pot adera ca parteneri. Vede, că în listă figurează mai mult parteneri din Ungaria. Consideră totuși o problemă comună, că la aceste inițiative nu se armonizează specialitățile la cerințele din economie.  O altă problemă va fi punctualitatea, dacă se poate încadra în termenele destul de stricte stabilite de Guvernul Ungariei. Acolo există un capitol pentru partenerii străini, dar acolo nu a văzut specificat posibilitatea extinderii parteneriatelor, mai exact, înființarea unui astfel de claster. Părerea dânsului este, ca acest concept de dezvoltare a educației profesionale ar trebui implementată în cadrul unor Centre de dezvoltare educațională, a căror înființare este în curs. Ar fi binevenită realizarea unui astfel de centru comun în cele trei județe ale Ținutului Secuiesc, care ar urma metodologia aplicată în Ungaria, sau în alte centre care funcționează în bazinul Carpatic în promovarea pregătirii duale. Semnalează, că Asociația Pedagogilor a primit invitație de la Secretariatul de Politici Naționale din Ungaria pentru realizarea studiului cu privire la dezvoltarea concepției de pregătire profesională. În luna martie deja se lucrează în această temă. Se vor organiza discuții, întrevederi, ședințe de lucru, și tocmai din acest motiv salută înființarea acestui claster. Înseamnă, că vor fi specialiști în domeniu, la care se poate apela la nevoie.

 

Domnul preşedinte Borboly Csaba  solicită, ca la pregătirea acestui studiu, tema cu județul Harghita să reprezinte un subcapitol amănunțit și distinct. Astfel nu va mai fi o problemă juridică alocarea unor resurse pentru realizarea unui astfel de material, și votul consiliului în această temă va fi motivată.         

 

Domnul preşedinte Borboly Csaba  supune la vot adoptarea unui punct de vedere privind participarea județului Harghita prin Consiliul județean Harghita la parteneriatul pentru Dezvoltarea Învățământului Profesional în Regiunea Dunării

Rezultatul votului: 25 Da.

 

Domnul preşedinte Borboly Csaba   la capitolul Diverse relatează despre trei deplasări în interes de serviciu. Primul la data de 24, 25, și 26-27 februarie la Budapesta, unde  a avut discuții cu personalități din mai multe instituții cu privire la înființarea unui aeroport regional în județul Harghita. Dar tot în Budapesta a fost și la data de 15-16 februarie, la invitația județului Pesta din Ungaria, când a avut ocazia să discute cu domnul Kupcsok Lajos, reprezentantul Direcției muncii din județul menționat, tocmai despre relansarea pregătirii profesionale. Tot aici a discutat și cu domnul profesor Köpeczi Bolcz Tamás despre digitalizarea cărții informative despre originea secuilor. A treia deplasare a fost la data de 19 noiembrie 2014, despre care încă nu a relatat. A avut o discuție la Budapesta cu domnul secretar de stat Palotás József de la Agenția Națională de  Pregătire și Educație a  Adulților din Ungaria și cu domnul subsecretar de stat Hegyi László de la Secretariatul de Stat din Ungaria, tocmai despre subiectul discutat în prealabil.

 

Domnul vicepreședinte Barti Tihamér anunță o veste bună. Echipa de hochei de gheață PROGYM în această seară joacă un meci decisiv la Galați cu echipa Steaua București. Invită pe cei, care pot să se deplaseze la meci, deoarece intenționat a fost pus așa de departe, ca să nu poată suporterii să participe. Măcar sufletește să fie  toți alături de echipă.

      

Domnul preşedinte Borboly Csaba  relatează despre primirea unei adrese, care cuprinde rezultatul verificării efectuate de către Curtea de Conturi. Nu sunt probleme. Litigiile mai vechi în curs trebuie să se finalizeze. Noul termen pentru acestea este 10 august.

 

Domnul consilier județean Pálffy Domokos anunță, că și-a depus și a înregistrat demisia din funcția de consilier județean.

 

Domnul secretar de județ Egyed Árpád spune, că conform Legii nr. 393 / 2004, demisia se ia la cunoștință la prima ședință ordinară, după înregistrarea actului de demisie. Aceasta se va materializa sub forma unui proiect de hotărâre.

 

Domnul consilier județean Pálffy Domokos întreabă, dacă trebuie să fie prezent la aceea ședință.

 

Domnul preşedinte Borboly Csaba  spune, că va fi semnalat în procesul verbal al acestei ședințe această declarație.

 

 

Domnul preşedinte Borboly Csaba mulţumeşte organizatorilor, participanţilor, și musafirilor din județul Heves pentru participarea la şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Harghita şi închide şedinţa.

 

 

Minuta şedinţei Consiliului Judeţean Harghita din data de 16 martie 2015 cu număr de înregistrare  nr.   6508 / 23.03.2015      face parte integrantă din prezentul Proces-verbal.

Drept pentru care s-a încheiat prezentul Proces-verbal.

 

 

Miercurea Ciuc,  07 mai  2015

 

Preşedinte

Borboly Csaba

 

 

Secretarul Judeţului

Egyed Árpád

 

 

Director general

Romfeld Mária Magdolna

 

 

Coordonator compartiment

Szabó Zsolt Szilveszter