Consiliul Judeţean Harghita
vineri, 29 martie 2024 15:25:06
Consiliul Judeţean Harghita
Proces verbal al ședinței extraordinară a CJH din 03 septembrie 2019

JUDEŢUL HARGHITA

CONSILIUL JUDEŢEAN

DIRECŢIA GENERALĂ ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ LOCALĂ

COMPARTIMENTUL CANCELARIA CONSILIULUI JUDEŢEAN HARGHITA

 

Proces verbal al şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Harghita din data de 3 septembrie 2019

 

Denumirea consiliului: CONSILIUL JUDEŢEAN HARGHITA

Data: 3 septembrie 2019

Subiectul şedinţei: Dezbaterea şi aprobarea proiectelor de hotărâri cuprinse în ordinea de zi.

Catalogul membrilor:

 

Nr. crt.

NUMELE ŞI PRENUMELE

PARTID

1

ALBERT MÁTYÁS

PCM-MPP

2

BARTI TIHAMER

UDMR

3

BECICA MIHAI

PSD

4

BECZE ISTVÁN

UDMR

5

BERDE LÁSZLÓ

UDMR

6

BIRÓ BARNA-BOTOND

UDMR

7

BORBOLY CSABA

UDMR

8

CIOBANU ADRIAN-GEORGE

PNL

9

CSILLAG PETRU

PCM-MPP

10

DAJKA TÜNDE

UDMR

11

DERZSI ZOLTÁN

UDMR

12

DOBREAN VASILE

PSD

13

FERENCZ-SALAMON ALPÁR-LÁSZLÓ

UDMR

14

INCZE CSONGOR

UDMR

15

KASSAY LAJOS-PÉTER

UDMR

16

KÁNTOR BOGLÁRKA

UDMR

17

KOLOZSVÁRI TIBOR

UDMR

18

KOLUMBÁN DÁVID

UDMR

19

MEZEI JÁNOS

PCM-MPP

20

NAGY PÁL

EMNP-PPMT

21

PORTIK ERZSÉBET-EDIT

UDMR

22

PROCA ION

PNL

23

RÁCZ ÁRPÁD

UDMR

24

RÁTZ ISTVÁN

UDMR

25

RUGINĂ DAN CIPRIAN

PSD

26

SALAMON ZOLTÁN

PCM-MPP

27

SÁNDOR BARNA

UDMR

28

SÁNDOR GYÖRGY

UDMR

29

SÁNDOR KRISZTINA

EMNP-PPMT

30

SZENTES ANTAL

UDMR

31

ZAKARIAS ZOLTÁN

EMNP-PPMT

 

Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Harghita a fost convocată de președintele Consiliului Județean Harghita, domnul Borboly Csaba,  prin Dispoziţia nr.  943 / 2019, în conformitate cu prevederile art. 179 alin. 1, 2, lit. b din Ordonanța de urgență nr. 57/2019 privind Codul Administrativ.

 

Domnul președinte Borboly Csaba deschide ședința extraordinară în Sala de protocol al Consiliului Județean Harghita. Întreabă, dacă este cvorum ?

 

Doamna Antal Renáta, director general la Direcția generală administrație publică locală salută pe toţi cei prezenţi. Declară că din cei 31 de consilieri judeţeni sunt prezenți 24. Lipsesc : Kassay Péter, Kántor Boglárka, Szentes Antal, Nagy Pál, Sándor Krisztina și Rugină Dan Ciprian. Declară, că în conformitate cu prevederile art. 180 alin. 1, 2,  din Ordonanța de urgență nr. 57/2019 privind Codul Administrativ sunt îndeplinite condiţiile pentru desfăşurarea şedinţei Consiliului Judeţean Harghita.

 

Domnul președinte Borboly Csaba spune, că ședința a fost convocată pentru două lucruri, investițiile de la Spitalul Județean de Urgență, unde documentația a ajuns în faza de amenajare a RMN-lui. Trebuie întărit rezistența pardoselii și a tavanului, ca să suporte greutatea de mai multe tone a aparatului. Aparatul se poate plăti numai în cazul, în care încăperea este amenajată corespunzător. De aceea, trebuie amenajat spațiul, unde va funcționa acest aparat, care va fi cumpărat prin licitație publică.  A doua problemă este la Școala specială din Ocland. Se pare, că va fi redeschis Axa 1 din Programul POR, unde va fi o posibilitate de solicitare de fonduri pentru lucrările de reabilitare a școlii. Conform OUG nr. 114 se vor majora prețurile la manoperă la proiect. Se va mai aproba hotărârea cu privire la delegația în regiunea LORI, Armenia. Întreabă, dacă are cineva ceva de adăugat ?

 

Domnul consilier județean Zakariás Zoltán crede, că punctul 2 de pe Ordinea de zi trebuie să fie primul, ca să fie în ordine logică.

 

Domnul președinte Borboly Csaba este de acord, chiar așa va fi.

Informează consilierii județeni, că au fost în control la consiliul județean reprezentanții ANI, și au solicitat, să atragă atenția consilierilor județeni la fiecare început de ședință, că conform art. 228, al. 2 din Ordonanța de Urgență nr.57/2019 cu privire la Codul Administrativ, conform căruia în exercitarea funcţiei, consilierul judeţean aflat în una dintre situaţii de incompatibilitate sau interes personal, are obligaţia să anunţe la începutul şedinţei consiliului judeţean interesul personal pe care îl are la adoptarea hotărârii respective, anunţ care se consemnează în mod obligatoriu în procesul-verbal al şedinţei. S-a modificat legea. De acum încolo incompatibilitatea sau situația de interes personal se declară la începerea ședinței, și se consemnează în mod obligatoriu în procesul verbal al ședinței. Întreabă, dacă pentru ședința de azi cineva are ceva de declarat ?

 

Nu

 

Domnul președinte Borboly Csaba semnalează, că între timp a sosit și translatorul cu puțină întârziere. Primul pe Ordinea de zi va fi proiectul de hotărâre referitoare la Bilbor, și apoi bugetul. După aceea va fi discutat delegația în regiunea LORI.

 

Domnul președinte Borboly Csaba supune la vot Ordinea de zi modificată.

 

  1. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Județean Harghita nr. 152/2018 privind aprobarea  Documentației Tehnice de Avizare a Lucrărilor de Intervenții pentru obiectivul de investiţii: „ Lucrări de intervenție la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Ocland”

Inițiator : Borboly Csaba preşedinte

 

  1. Proiect de hotărâre privind modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita, pe anul 2019

Inițiator : Borboly Csaba preşedinte

 

  1. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 46/2019 privind aprobarea numărului de delegați la vizită oficială în Regiunea Lori, Armenia, în cursul lunii aprilie 2019

Inițiator : Borboly Csaba preşedinte

 

  1. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Județean Harghita nr. 204/2017 privind aprobarea nivelului salariilor de bază la gradaţia zero corespunzătoare funcției, gradului/treptei profesionale pentru funcțiile publice și funcțiile de natură contractuală utilizate în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Harghita și în cadrul serviciilor publice din subordinea acestuia, rectificată prin Hotărârea nr. 221/2017 și modificată cu Hotărârea nr. 367/2018

Inițiator : Borboly Csaba preşedinte

 

 

Diverse

 

Rezultatul votului: 24 Da.

 

Domnul președinte Borboly Csaba propune să fie revotat din nou Ordinea de zi, pentru că nu a vorbit despre al patrulea proiect de hotărâre, care se află la capitolul Diverse. Nu era sigur, că colegii pot să pregătească materialul în timp, dar au reușit. Este vorba între altele despre înființarea cabinetelor vicepreședinților conform regelementărilor din noul Cod Administrativ. Pentru a nu aștepta până la ședința ordinară din septembrie, care nu se știe când va fi, s-a pus ulterior pe Ordinea de zi. 

 

Rezultatul votului: 24 Da.

 

Se trece la primul punct de pe Ordinea de zi

 

Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Județean Harghita nr. 152/2018 privind aprobarea  Documentației Tehnice de Avizare a Lucrărilor de Intervenții pentru obiectivul de investiţii: „ Lucrări de intervenție la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Ocland”

 

Domnul președinte Borboly Csaba explică, că se majorează prețul la manoperă conform OUG nr.114.

  

Domnul președinte Borboly Csaba supune la vot aprobarea proiectului de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Județean Harghita nr. 152/2018 privind aprobarea  Documentației Tehnice de Avizare a Lucrărilor de Intervenții pentru obiectivul de investiţii: „ Lucrări de intervenție la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Ocland”

Rezultatul votului: 24 Da.

 

Se trece la următorul punct de pe Ordinea de zi

 

Proiect de hotărâre privind modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita, pe anul 2019

 

Domnul președinte Borboly Csaba spune, că se modifică DALI-ul la Școala specială de la Ocland. Se modifică sume la spital, precum s-a menționat mai înainte din cauza RMN-ului. Anunță, că este și un amendament, în care este vorba despre Agenția Județeană pentru Dezvoltare și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita, pentru sprijinirea evenimentului Festivalul Siculus.

 

Domnul președinte Borboly Csaba menționează că înainte de votarea pe articole a bugetului de venituri și cheltuieli, precizează, că votul la fiecare articol din proiectul de hotărâre se referă la toate anexele, capitolele, subcapitolele, titlurile, articolele, și aliniatele articolului respectiv.

 

Domnul președinte Borboly Csaba supune la vot aprobarea Amendamentului de fond asupra proiectului de hotărâre privind modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita, pe anul 2019

Rezultatul votului: 24 Da.

 

Domnul consilier județean Zakariás Zoltán spune, că la art. 2 este trecut textul art.1, care consideră, că trebuie scos.

 

Domnul președinte Borboly Csaba supune la vot aprobarea Art. 1 al proiectului de hotărâre privind modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita, pe anul 2019

Rezultatul votului: 24 Da.

 

Domnul președinte Borboly Csaba supune la vot aprobarea Art. 2 al proiectului de hotărâre privind modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita, pe anul 2019

Rezultatul votului: 24 Da.

 

Domnul președinte Borboly Csaba supune la vot aprobarea Art. 3 al proiectului de hotărâre privind modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita, pe anul 2019

Rezultatul votului: 24 Da.

 

Domnul președinte Borboly Csaba supune la vot aprobarea Art. 4 al proiectului de hotărâre privind modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita, pe anul 2019

Rezultatul votului: 24 Da.

 

Domnul președinte Borboly Csaba supune la vot aprobarea Art. 5 al proiectului de hotărâre privind modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita, pe anul 2019

Rezultatul votului: 24 Da.

 

Domnul președinte Borboly Csaba supune la vot aprobarea Art. 6 al proiectului de hotărâre privind modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita, pe anul 2019

Rezultatul votului: 24 Da.

 

Domnul președinte Borboly Csaba supune la vot aprobarea întregului proiect de hotărâre privind modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita, pe anul 2019

Rezultatul votului: 24 Da.

 

Se trece la următorul punct de pe Ordinea de zi

 

Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Județean Harghita nr. 204/2017 privind aprobarea nivelului salariilor de bază la gradaţia zero corespunzătoare funcției, gradului/treptei profesionale pentru funcțiile publice și funcțiile de natură contractuală utilizate în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Harghita și în cadrul serviciilor publice din subordinea acestuia, rectificată prin Hotărârea nr. 221/2017 și modificată cu Hotărârea nr. 367/2018

 

Domnul președinte Borboly Csaba supune la vot aprobarea proiectului de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Județean Harghita nr. 204/2017 privind aprobarea nivelului salariilor de bază la gradaţia zero corespunzătoare funcției, gradului/treptei profesionale pentru funcțiile publice și funcțiile de natură contractuală utilizate în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Harghita și în cadrul serviciilor publice din subordinea acestuia, rectificată prin Hotărârea nr. 221/2017 și modificată cu Hotărârea nr. 367/2018

Rezultatul votului: 23 Da.

 

Domnul președinte Borboly Csaba anunță consiliul, că la sfârșit de săptămână a fost în delegație în județul Pest și în comuna Dány, unde s-a amplasat o poartă secuiască donat de localitatea Ciumani. A fost și în județul Bács-Kiskún din Ungaria, unde a discutat cu reprezentanții județului despre vizita medicilor, care vin în cadrul Programului de sănătate . A discutat cu domnul Bányai Gábor și secretarul de stat Kiss Miklós despre  programul ecvestru. Există un program bun de școală ecvestră, care ar putea fi implementat și aici. Dl. Kiss Miklós ar putea să vină pentru schimb de experiență la sfârșitul lunii octombrie.

 

Se trece la ultimul punct de pe Ordinea de zi

 

Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 46/2019 privind aprobarea numărului de delegați la vizită oficială în Regiunea Lori, Armenia, în cursul lunii aprilie 2019

 

Domnul președinte Borboly Csaba menționează, că domnul vicepreședinte Barti Tihamér va conduce delegația. Dacă dorește cineva să participe, să discute cu dânsul. Speră, că acesastă relație cu Armenia va contribui la întărirea economică și culturală a  comunităților armene din Gheorgheni și din Frumoasa. În acest sens această deplasare nu este una exotică și la întâmplare, se bazează pe relații concrete de colaborare, care pentru amândouă părți ar putea fi benefică.. Precum s-a aflat, cei din Armenia au nevoie de viză pentru a veni aici.

 

Domnul președinte Borboly Csaba supune la vot aprobarea proiectului de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 46/2019 privind aprobarea numărului de delegați la vizită oficială în Regiunea Lori, Armenia, în cursul lunii aprilie 2019

Rezultatul votului: 24 Da.

 

Domnul consilier județean Becze István informează consiliul județean, că între 9-16 august a participat într-o delegație în Ungaria la evenimentul ”Magyarok Kenyere”, unde a dus grâul gospodarilor de aici și sarea de la Praid. A participat la mai multe schimburi de experiențe. A participat între 12-14 august la Expoziția Agricolă și Alimentară Națională. A avut consultări la  Ministerului Agriculturii referitor la HUNGEXPO și despre condițiile participării gospodarilor la acest eveniment. S-a întâlnit cu vicepreședintele Jakab István în Parlamentul Ungariei și au discutat despre forme de colaborare între asociațiile din amândouă țări. A mai participat la Debrecen, Ungaria la FARMER-EXPO, unde a ținut și discurs și crede, că a aflat de multe idei bune, care și pentru gospodarii de aici ar fi folositoare. Legat de evenimentul  Magyarok Kenyere, consideră, că și aici în județ ar merita să se organizeze astfel de colectări a căror beneficiari ar putea fi copii din sistemul DGASPC, sau alți nevoiași.

 

Domnul consilier județean Kolozsvári Tibor anunță, că ieri s-a întâlnit cu domnul secretar de stat în probleme ale minorităților, Potápi Árpád și domnul Hajnali Ákos, cu care au discutat despre măsuri de bunăstare a familiei aplicate de Guvernul Ungariei. Au discutat și despre posibilități de colaborare în viitor cu Secretariatul de stat în politici naționale, care vrea să depună un proiect de finanțare pentru fonduri Europene în domeniul culturii ecvestre. În curând se va porni proiectul și peste 2-3 săptămâni dânsul va comunica sumele concrete privind participarea județului Harghita la proiect.              

 

Domnul vicepreședinte Bíró Barna Botond relatează despre o deplasare în Ungaria, unde s-a întâlnit cu reprezentanții mai multor județe înfrățite. În Parlamentul Ungariei a participat la festivitatea de înmânare a premiilor pentru activitatea desfășurată în interesul maghiarilor de peste hotare în prezența  viceprimministrului Semlyén Zsolt și Ministrului de interne, domnul Pintér Sándor. Au fost decernate premii pentru primarii comunelor Sânmartin și Corund.

            Felicită pe domnul consilier județean Sándor Barna, împreună cu echipa lui numit GASTROMANIA a lansat o publicație despre alimentație publică, care este prima de acest fel în această zonă. O activitate multianuală s-a concretizat în apariția acestei publicații acum. Au fost vizitate aproape toate restaurantele de calitate din Ținutul Secuiesc, au fost acordate punctaje profesionale. Publicația va apărea în peste 10.000 de exemplare. Aceasta este primul proiect în care cele trei județe, Harghita, Covasna și Mureș colaborează în domeniul promovării turistice. Dacă cineva se uită la harta electronică GASTRO, poate primi informații accesând link-urile  Visit-Harghita, Visit-Covasna și Visit-Mureș. Consideră, că este primul pas în intenția de a

 

 

promova unitar din punct de vedere turistic Ținutul Secuiesc, viziune, care ar trebui să se reflecte și în proiectele viitoare și să primească accent cu ocazia promovărilor turistice. A ieșit în evidență faptul, că în prima jumătate a anului 2019 a avut un număr de vizitatori, ca pe tot parcursul anului 2019. Acest rezultat se datorează pe de o parte acordării tichetelor de vacanță oferit de Guvern pentru salariații bugetari, dar și a calității ridicate a produselor turistice oferite de prestatorii din domeniul turismului. Speră, că și sezonul de iarnă va fi mai benefică în acest an. Așteaptă, ca întreprinzătorii și societățile turistice să se folosească de programele de promovare implementate de consiliul județean și se vor folosi de beneficiile aplicației turistice Visit-Harghita.

 

Domnul vicepreședinte Barti Tihamér anunță consilierii județeni, că la jumătatea lunii august a fost în delegație în Ungaria unde s-a întâlnit cu reprezentanți din județele înfrățite cu județul Harghita și au discutat despre mai multe oportunități, care vizează județul. La sfârșitul săptămânii au fost două evenimente importante în zona Gheorgheni, care au fost sprijinite de către consiliul județean. Este vorba despre festivitatea ecvestră a Ținutului secuiesc și Cupa Lacu-Roșu. Au participat mai multe mii de oameni la aceste evenimente. Se poate mândri cu organizarea acestor evenimente, pentru că fără ajutorul consiliului județean ar fi mult mai greu de organizate și ar oferi mult mai puțin participanților locali și turiștilor. De aceea mulțumește pentru sprijinirea acestor evenimente.

 

 

Domnul președinte Borboly Csaba informează consiliul județean despre demisia domnului Rugină Dan Ciprian din motivul ocupării unei alte funcții, cu care funcția de consilier județean nu este compatibilă. Lucrează la Prefectură. Va fi distribuit și adresa prin care demisionează. Trebuie întocmit un referat constatator. Întreabă, dacă se poate face acum, sau să fie lăsat pentru ședința următoare ? Eventual s-ar mai putea rămâne 5 minute pentru a aproba acest referat, din colegialitate. Domnului Rugină i-ar conveni mai mult, dacă ar fi aprobat cât mai repede. Din punct de vedere legal mai sunt 30 de zile la dispoziție pentru a aproba acest referat constatator. Se poate aproba demisia și la ședința extraordinară. Validarea trebuie realizată în ședință ordinară. Roagă să fie sunat domnul Rugină și să fie întrebat dânsul, cum dorește să procedeze consiliul în cazul dânsului.

           

Între timp se poate discuta o altă temă actuală. În fiecare octombrie este organizat de Comitetul Regiunilor evenimentul săptămâna UAT-urilor. Este o posibilitate importantă pentru că județul Harghita este unul dintre cei în situație preferențială de a participa cu organizarea unui eveniment propriu. Se pot prezenta  probleme, care sunt importante. Cel de acum este problema regiunilor bioculturale, ceea ce înseamnă o simbioză a locuitorilor de aici cu mediul înconjurător și asigurarea traiului de toate zilele și a dezvoltării în armonie cu acest mediu.

Se ia ca întreg toți factorii influențatorii și se caută posibilitățile și dezoltarea locuitorilor de aici în acest mediu înconjurător la nivelul Uniunii Europene. Mandatul dânsului de 5 ani se apropie de final în Comitetul Regiunilor, se termină la sfârșitul anului 2019. Acum se discută desemnarea noilor membri din partea delegației române. Informează colegii, că a depus actele pentru a fi ales pentru încă 5 ani. În acest comitet sunt 350 de reprezentanți. Fiecare țară are o echipă reprezentantă. România este reprezentată de 15 membri activi și încă 15 supleanți. Dânsul era un membru activ. Validarea noilor membri se va desfășura în  februarie 2020 și până atunci se fac demersurile preliminare. Procedura uzuală se desfășoară astfel, ca mai întâi unitățile administrative desemnează reprezentanți, câte 3 persoane din fiecare oraș și comună, și 6 persoane de la consilii județene. Termenul de depunere a dosarelor este vineri. Dânsul a depus deja documentația.  Crede, că este importantă această funcție, pentru că se pot arăta mai bine valorile județului la acel nivel, și se pot înainta probleme, care altfel nu ar fi observate sau sunt mai sensibile. În anii trecuți erau cel puțin 3 probleme sensibile puse pe masa discuțiilor. În problema urșilor s-a reușit punerea în discuție la cel mai înalt nivel European a problemei, și conștientizarea forurilor decizionale, că tebuie făcut ceva. Cealaltă problemă pusă în discuție era atragerea tinerilor cu pregătire superioară în regiunile mai dezvoltate a Uniunii, în partea de vest a Europei. Deja există o preocupare serioasă cu acestă problemă la nivel înalt. Se lucrează la posibilitățile de stimulare a tinerilor pentru a putea veni acasă. Domnul Navracsics Tibor, comisar European s-a ocupat foarte mult de această problemă. Deja tema este în faza, în care nici noul comisar European nu mai poate ocoli problema, care va ajunge în fața Parlamentului European în viitoarul apropiat. Nu este vorba despre a nu călători sau studia în străinătate tinerii din partea de est a Europei, dar, dacă doresc, să fie ajutați, să poată veni acasă. Dar s-a putut interveni și în alte decizii importante. Comitetul Regiunilor este un for legislativ obligatoriu de consultat de către legiutorii Uniunii Europene. În nenumărate ori s-a putut interveni în probleme importante, mai ales în repartizarea fondurilor structurale pentru perioada 2021-2027. În programele inițiate în această perioadă viitoare vor fi regăsite și concretizate propunerile depuse în perioada premergătoare, care au fost elaborate inclusiv aici în consiliul județean. Dar a pomenit numai de câteva teme, care merită continuate. Activitatea dânsului în Comitetul Regiunilor necesită prezența lui în Bruxelles 2-3 zile într-o lună. Dar știu și colegii, că o ședință acolo înseamnă că pleacă de dimineață și revine seara. Când este ședință plenară, necesită 2 zile. Cu privire la comisiile de specialitate, deja dânsul a primit solicitare, pentru reprezintarea întregului Comitet al Regiunilor. Dar și această reprezentare ia numai o zi de deplasare. A fost comunicat Raportul delegației române, în care este pus inclusiv și poza dânsului în două locuri. Mai înainte nu prea veneau colegii să participe ca membru în delegație. Acum sunt mai mulți candidați. La cei 6 locuri pentru candidați activi s-au prezentat într-un număr de 21. Depinde cum va decide restul de 40 de județe. Dacă cineva are obiecții cu privire la activitatea dânsului în Comitetul Regiunilor, sau cu depunerea noii candidaturi, să semnaleze. Cu privire la conferința menționată, care se va desfășura la 8 octombrie, se dorește

participarea cu o delegație mai numeroasă din județul Harghita. Roagă consilieri județeni să se înscrie din timp. Vor fi două teme. Pentru că fiecare delegație poate propune numai o temă, a solicitat candidatului din județul Covasna, ca referitor la fondurile Europene să pună în discuție tema instrumentelor de investiții în zonele  integrate. Deci vor fi două reprezentări de teme foarte serioase în cadrul conferinței. 

            Anunță, că domnul Rugină consideră, că de azi a demisionat și în rest consiliul județean procedează cum consideră mai bine. Înseamnă, că azi nu trebuie să fie   aprobat neapărat referatul constatator.

            Nu știe deocamdată când se va putea organiza ședința ordinară. Dar înainte de aceasta solicită de la conducătorul fracțiunii UDMR să organizeze o ședință a fracțiunii mai lungă, unde se pot discuta mai multe probleme. Apoi se va organiza ședința ordinară.

 

 

 

 

 

Domnul președinte Borboly Csaba mulțumește pentru participare la ședinţa ordinară a Consiliului Judeţean Harghita și închide şedinţa.

 

Minuta Ședinţei Consiliului Judeţean Harghita din data de 03 septembrie 2019,  cu număr de înregistrare  nr. 20125 / 05.09.2019  face parte integrantă din prezentul Proces-verbal.

 

 

Drept pentru care s-a încheiat prezentul Proces-verbal.

 

 

Miercurea Ciuc,  26 septembrie 2019

 

Preşedinte

Borboly Csaba

 

 

Secretarul Judeţului

Vágássy Alpár

 

 

Director general

Antal Renáta

consilier juridic

 

Coordonator compartiment

Szabó Zsolt Szilveszter