Consiliul Judeţean Harghita
vineri, 26 aprilie 2024 01:22:34
Consiliul Judeţean Harghita
Proces verbal al ședinței extraordinară al CJH din 26 noiembrie 2019

JUDEŢUL HARGHITA

CONSILIUL JUDEŢEAN

DIRECŢIA GENERALĂ ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ LOCALĂ

COMPARTIMENTUL CANCELARIA CONSILIULUI JUDEŢEAN HARGHITA

 

 

 

Proces verbal al şedinţei extraordinară, convocată de îndată a Consiliului Judeţean Harghita din data de 26 noiembrie 2019

 

 

 

Denumirea consiliului: CONSILIUL JUDEŢEAN HARGHITA

Data: 26 noiembrie 2019

Subiectul şedinţei: Dezbaterea şi aprobarea proiectelor de hotărâri cuprinse în ordinea de zi.

 

Catalogul membrilor:

 

Nr. crt.

NUMELE ŞI PRENUMELE

PARTID

1

ALBERT MÁTYÁS

PCM-MPP

2

BARTI TIHAMER

UDMR

3

BECICA MIHAI

PSD

4

BECZE ISTVÁN

UDMR

5

BERDE LÁSZLÓ

UDMR

6

BIRÓ BARNA-BOTOND

UDMR

7

BORBOLY CSABA

UDMR

8

CIOBANU ADRIAN-GEORGE

PNL

9

CSILLAG PETRU

PCM-MPP

10

DAJKA TÜNDE

UDMR

11

DERZSI ZOLTÁN

UDMR

12

DOBREAN VASILE

PSD

13

FERENCZ-SALAMON ALPÁR-LÁSZLÓ

UDMR

14

HÎRLAV COSTIN

PDS

15

INCZE CSONGOR

UDMR

16

KASSAY LAJOS-PÉTER

UDMR

17

KÁNTOR BOGLÁRKA

UDMR

18

KOLOZSVÁRI TIBOR

UDMR

19

KOLUMBÁN DÁVID

UDMR

20

MEZEI JÁNOS

PCM-MPP

21

NAGY PÁL

EMNP-PPMT

22

PORTIK ERZSÉBET-EDIT

UDMR

23

PROCA ION

PNL

24

RÁCZ ÁRPÁD

UDMR

25

RÁTZ ISTVÁN

UDMR

26

SALAMON ZOLTÁN

PCM-MPP

27

SÁNDOR BARNA

UDMR

28

SÁNDOR GYÖRGY

UDMR

29

SÁNDOR KRISZTINA

EMNP-PPMT

30

SZENTES ANTAL

UDMR

31

ZAKARIAS ZOLTÁN

EMNP-PPMT

 

 

 

Şedinţa extraordinară, convocată de îndată a Consiliului Judeţean Harghita a fost convocată de președintele Consiliului Județean Harghita, domnul Borboly Csaba,  prin Dispoziţia nr.  1255 / 2019, în conformitate cu prevederile art. 179 alin. 1, 3 din Ordonanța de urgență nr. 57/2019 privind Codul Administrativ.

 

 

Domnul vicepreședinte Barti Tihamér deschide ședința de îndată a Consilșiului Județean Harghita în  Sala de protocol al Consiliului Județean Harghita.

 

Mulțumește tuturor pentru prezență. Urgența acestei ședințe are mai multe motive. Prima este consemnat și în Dispoziția de convocare, este adresa comunicată de consiliul local din comuna Suseni. Au o probloemă cu apa potabilă și solicită un ajutor în acest sens. Problema cu apa potabilă este mereu foarte urgentă, și era nevoie de convocarea ședinței de îndată. Roagă conbsilierii județeni să parcurgă împreună acest punct, care este singurul pentru astăzi de pe Ordinea de zi.

 

Întreabă pe domnul secretar general, dacă este cvorum ?

 

 

Secretarul general al județului, domnul Vágássy Alpár salută pe toţi cei prezenţi.     Spune că din cei 31 de consilieri judeţeni sunt prezenți 17. Declară, că în conformitate cu prevederile art. 180 alin. 1, 2,  din Ordonanța de urgență nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare, sunt îndeplinite condiţiile pentru desfăşurarea şedinţei Consiliului Judeţean Harghita.

 

Domnul vicepreședinte Barti Tihamér întreabă, dacă cineva  vrea să declare ceva la începutul ședinței ? Dacă există vreo stare de incompatibiltate, din motivul căruia nu poate să voteze cineva ?

 

Domnul vicepreședinte Barti Tihamér supune la vot Ordinea de zi cu un singur puct, cel cu repartizarea de 7,5%.

Rezultatul votul: 17 Da.

 

Se trece la primul punct de pe Ordinea de zi

 

Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Județean Harghita nr. 90/2019 privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a fondului la dispoziția Consiliului Județean Harghita constituit din cota de 7,5%  din impozitul pe venit,

pe anul 2019, cu modificările și completările ulterioare

 

Domnul vicepreședinte Barti Tihamér   întreabă, dacă cineva are de menționat ceva la proiectul de hotărâre ?

 

Domnul vicepreședinte Bíró Barna Botond spune, că are o propunere de modificare.  De la comuna Feliceni trebuie transferați 16.000 lei la comuna Șimonești pentru sistemul de apă potabilă din satele Tărcești și Chețel. Despre aceasta este vorba în Amendamentul de fond cu nr. 27751/2019 la proiectul de hotărâre.

 

Domnul vicepreședinte Barti Tihamér adaugă, că în Raportul de specialitate este menționat, că nu se poate sprijini dezvoltarea bazei sportive și transportul de cai. Din acest motiv se transferă cei 150.000 lei la cheltuielile de funcționare din cei 300.000 lei primiți.

 

Domnul conmsilier județean Becze István amintește, că era o adresă de solicitare din partea comunei Cozmeni pentru achiziționare de instrumente muzicale în valoare de 25.000 lei.

 

Domnul vicepreședinte Barti Tihamér întreabă cine s-a uitat la lista din zona Ciuc ? Întreabă pe doamna Székely Kinga, dacă a fost depus solicitare din partea comunei Cozmeni ? Între timp spune, că din partea Sâncrăieni a fost depus o solicitare în valoare de 48.000 lei pentru achiziție de instrumente muzicale. UAT-ul a solicitat, ca o parte din  această sumă să fie realocat pentru achiziție de uniforme pentru formația de fanfară.

 

Domnul conmsilier județean Becze István spune, că se ia de la comuna Racu 10.000 lei, de la comuna Ciceu tot 10.000 lei, și de la Mihăileni 5.000 lei. În total 25.000 lei se vor transfera la comuna Cozmeni.

 

Domnul vicepreședinte Barti Tihamér supune la vot Amendamentul de fond cu nr. 27751/2019 supra Proiectului de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Județean Harghita nr. 90/2019 privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a fondului la dispoziția Consiliului Județean Harghita constituit din cota de 7,5%  din impozitul pe venit, pe anul 2019, cu modificările și completările ulterioare

Rezultatul votul: 17 Da.

 

Domnul vicepreședinte Barti Tihamér supune la vot Amendamentul de fond cu nr. 27752/2019 supra Proiectului de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Județean Harghita nr. 90/2019 privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a fondului la dispoziția Consiliului Județean Harghita constituit din cota de 7,5%  din impozitul pe venit, pe anul 2019, cu modificările și completările ulterioare

Rezultatul votul: 17 Da.

 

 

Domnul consilier județean Proca Ion întreabă despre ce este vorba în anexă, la Finalizare Centru Balnear de la Borsec ?

 

Domnul vicepreședinte Barti Tihamér  explică, că din toată investiția a mai rămas o infimă cheltuială, la care se solicită sprijinul consiliului județean. A mai rămas de cumpărat mobilierul din clădire, care costă în jur de 1 milioane de lei. A mai fost odată scos la licitație, dar firma, care a câștigat a intrat în insolvență și a trebuit să se repună iar în licitație această parte a lucrării. Este și un credit luat din Trezorerie, dar partea rămasă cu mobilierul mai trebuie licitată. În două părți pot să cheltuiască acești bani. Pot să cheltuiască pentru finalizarea acestor lucrări, la care contribuie și consiliul județean, sau pot să -plătească cota parte pentru acest an și din creditul pe care îl are. Anual are de plătit în jur ds 1 milioane lei. În acest an mai are de plătit în jur de 400.000 lei din credit, care nu este plătit în anul aceasta.

     Atunci Amendamentul propus de colegii din Ciuc rămâne așa, cum au spus dânșii. Se ia de la  Ciceu 10.000 lei, de la Racu 10.000 lei, și de la Mihăileni 5.000 lei. Aceste sume se pun la Cozmeni.

 

 

Domnul vicepreședinte Barti Tihamésupune la vot aprobarea Amendamentului de fond cu nr. 27753/2019 supra Proiectului de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Județean Harghita nr. 90/2019 privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a fondului la dispoziția Consiliului Județean Harghita constituit din cota de 7,5%  din impozitul pe venit, pe anul 2019, cu modificările și completările ulterioare

Rezultatul votul: 17 Da.

 

Domnul vicepreședinte Barti Tihamésupune la vot aprobarea proiectului de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Județean Harghita nr. 90/2019 privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a fondului la dispoziția Consiliului Județean Harghita constituit din cota de 7,5%  din impozitul pe venit,

pe anul 2019, cu modificările și completările ulterioare

Rezultatul votul: 17 Da.

 

 

Domnul vicepreședinte Barti Tihamér mulțumește pentru participare la ședinţa de îndată a Consiliului Judeţean Harghita și închide şedinţa.

 

Minuta Ședinţei Consiliului Judeţean Harghita din data de 30 octombrie 2019,  cu număr de înregistrare  nr. 28.119 / 29.19.2019  face parte integrantă din prezentul Proces-verbal.

 

 

Drept pentru care s-a încheiat prezentul Proces-verbal.

 

Miercurea Ciuc,  17 decembrie 2019

 

Preşedinte

Borboly Csaba

 

 

Ptr. Secretarul Judeţului

Vágássy Alpár

 

 

Ptr. Director general

Antal Renáta

consilier juridic

 

Coordonator compartiment

Szabó Zsolt Szilveszter