Recreere şi sport

Consiliul Judeţean Harghita este instituţia publică al cărei obiectiv primordial este acela de a asigura condiţiile creşterii nivelul de trai al populaţiei judeţului Harghita, prin utilizarea optimă a resurselor deţinute. Bunăstarea cetăţenilor este inseparabilă de starea lor de sănătate, fapt stabilit de capacitatea societăţii judeţului de a se mobiliza în interesul ei comun, pentru o viaţă calitativ mai bună, capabilă să fie inovativă în domeniile sale de activitate. În conformitate cu valorile promovate de Uniunea Europeană, cel mai important obiectiv al statului, respectiv al autorităţilor este aceia de creştere şi îmbunătăţire a nivelului de trai şi a stării de sănătate a cetăţenilor. O societate sănătoasă este capabilă să-şi atingă obiectivele importante, devenind o comunitate competitivă. Sportul este o activitate indispensabilă vieţii, iar prin efectul său are şi un rol interactiv de educare a populaţiei, el contribuind la formarea proceselor sociale, cu rezultate directe asupra viitorului comunităţii respective.

 
Având în vedere cele menţionate, Consiliul Judeţean Harghita consideră de importanţă majoră susţinerea şi coordonare sportului, dublată de încurajarea unei mase cât mai largi de populaţie în vederea practicării sportului.
Resursele naturale existente în judeţul Harghita oferă numeroase posibilităţi de practicare a activităţilor sportive şi de petrecere a timpului liber pentru toate categoriile de vârstă, pe parcursul întregului an. Iată doar câteva dintre cele mai frecvente sporturi şi forme de divertisment: practicarea de drumeţii, orientare, ciclism, alpinism, caiac-canoe, canotaj, echitaţie, pescuit sportiv, schi, hochei pe gheaţă, patinaj, săniuş respectiv cu atelaje trase de câini etc.,
Totodată, sălile de sport dotate în mod corespunzător, precum şi terenurile cu gazon artificial oferă posibilităţi excelente pentru practicarea sporturilor, iar dezvoltările ultimilor ani din domeniu se reflectă şi în rezultatele sportivilor atât în cadrul sporturilor de iarnă, cât şi în sporturile de sală.
Astfel, Consiliul Judeţean Harghita pune un accent deosebit pe conştientizarea importanţei stilului de viaţă sănătos, a mişcării, promovarea posibilităţilor de petrecere a timpului liber, dezvoltarea diferitelor ramuri sportive. În acest sens s-a întocmit Strategia de sport a judeţului, cu programe proprii de susţinere a activităţii sportive, precum şi posibilităţi de practicare a sportului la nivelul instituţiei (de ex. fotbal, tenis de masă, baschet, handbal, aerobic, ciclism etc.).
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774