Daune cauzate de animale sălbatice
joi, 28 martie 2024 19:23:12

Borboly Csaba: Comisia Europeană ar trebui să analizeze rapoartele României privind aplicarea Cartei Drepturilor Fundamentale în Uniunea Europeană

Drepturile constituționale sunt încălcate din cauza problemei ursului

(0 Votări)14 vizualizări

În cadrul celei de-a 145-a Plenare a Comitetului European al Regiunilor, la 1 iulie,  cu privire la Strategia de Consolidare a aplicării Cartei Drepturilor Fundamentale în UE, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a formulat opinii, raportându-se la situația existentă la nivelul județului Harghita, și în România.

https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/posts/3623207061113982

“În  județul Harghita,  există probleme reale , viața oamenilor este în pericol în fiecare zi și acest aspect nu primește atenția cuvenită, deoarece ne confruntăm cu o lipsă a consensului și a luării unor măsuri concrete. Cum aplică România, ca membru UE, Directiva Wildlife? Câte vieți mai trebuie sacrificate pentru a pune drepturile omului pe primul loc?” a subliniat Borboly Csaba.

Subiectul valorilor democratice și a drepturilor fundamentale, ce este dezbătut în aceste momente între statele membre, este foarte sensibil, dar uneori sunt lăsate în urmă aspecte importante. De exemplu, în cazul coexistenței dintre oameni și carnivorele mari, Directiva Habitate, la articolul 14 și 16 stipulează că sănătatea și siguranța vieții sunt prioritare.

Așadar, este dreptul fundamental al cetățenilor de a le fi protejată viața în raport cu animalele periculoase.

Miercurea Ciuc, 1 iulie 2021