Daune cauzate de animale sălbatice
luni, 17 iunie 2024 06:15:52

Borboly Csaba salută decizia ministrului mediului

Direcția e bună, însă problema este departe de a fi rezolvată

(0 Votări)28 vizualizări

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba salută decizia ministerului mediului în ceea ce privește cota de intervenție în cazul speciei urs. Ministrul Grațiela Gavrilescu și-a motivat decizia prin faptul că în ultima vreme s-au înmulțit atacurile, tot mai multe persoane semnalând daune în culturile agricole, animale domestice ucise și distrugeri a anexelor gospodărești.

„Ordonanța ministerului reprezintă o soluție de moment, dat fiind faptul că în localități din județul Harghita chiar și zilnic este semnalată prezența urșilor. Spre exemplu, în localitatea Păuleni ursul a produs daune în fiecare din nopțile trecute, ucigând animale din gospodăriile oamenilor. Această cotă de intervenție de 140 de exemplare este o soluție temporară și nu una pe termen lung care să conducă la rezolvarea problemei urșilor”, afirmă Borboly Csaba.

Președintele consiliului județean a afirmat în nenumărate rânduri faptul că este nevoie de două tipuri de cote: una care să contribuie la managementul speciei urs și la menținerea valorii, calității populației de urs, cealaltă, asemenea cazurilor de la Păuleni Ciuc, să sprijine acțiunile în care este nevoie de intervenție urgentă și de înlăturare a animalului periculos.

Despre daunele provocate de urși, puteți afla mai multe accesând link-ul de mai jos:

https://judetulharghita.ro/daune.html

Miercurea Ciuc, 23 iulie 2019


[ Știri generale ]