Daune cauzate de animale sălbatice
vineri, 19 aprilie 2024 13:14:40

Ministerul a aprobat intervenția în cazul a șase urși

Este prioritară siguranța locuitorilor din Băile Tușnad

(0 Votări)34 vizualizări

„Din cele 12 solicitări înaintate de primăria și asociația de vânători din Băile Tușnad, în cursul zilei de azi Ministerul Mediului a aprobat șase autorizații de intervenție, alte șase fiind în curs de verificare. Mulțumirii ministerului, ministrului Grațiela Gavrilescu pentru că a dus la bun sfârșit promisiune pe care a transmis-o prin intermediul comisarului general Szép Róbert. Mulțumiri pentru intervenția operativă!”a relatat pe pagina sa de socializare Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din data de 6 august s-a dovedit a avea rezultate, mai multe teme fiind abordate și dezbătute în cadrul acesteia. Problema urșilor de la Băile Tușnad a devenit și mai arzătoare datorită faptului că în această vară în stațiunea balneară au fost atacate deja patru persoane.

Pe pagina de socializare, consilierul județean Kolozsvári Tibor i-a mulțumit comisarului general al Gărzii Naționale de Mediu, Szép Róbert pentru sprijinul acordat în vederea întocmirii documentației de intervenție în cazul a 12 urși. În urmă cu câteva zile, un urs a pătruns în Centrul de protecție a copilului Sfântul Ladislau de la Băile Tușnad, centru pe care îl coordonează consilierul județean și care adăpostește cincizeci de copii.

Informații cu privire la demersurile întreprinse până în momentul de față în vederea soluționării problemelor cauzate de urși, puteți afla accesând una din următoarele link-uri: http://judetulharghita.ro/daune.html sau https://www.facebook.com/pericolursi/?hc_ref=ARQhPAzUtjdO4PA4_KzVNPGtchZFrF6wzOxe4a6S_7fkhV5fTNXLO21fZl1p0tf4hmA&fref=nf

Miercurea Ciuc, 8 august 2018