Daune cauzate de animale sălbatice
joi, 25 aprilie 2024 12:29:13
Daune cauzate de animale sălbatice

Se aprobă extragerea ursului periculos

(0 Votări)27 vizualizări

În cursul zilei de azi Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a fost informat prin telefon de către ministrul mediului Grațiela Gavrilescu despre faptul că dacă azi se va solicita de către AJVPS Hubertus autorizația de extragere a ursului periculos care a rănit mortal în cursul zilei de ieri în bărbat de 35 de ani, atunci aceasta va fi aprobată azi.
AJVPS Hubertus a mai solicitat extragerea exemplarului periculos, însă cererea nu a fost aprobată. Ministerul neagă că ar fi primit o astfel de solicitare .

– Solicitarea în cauză și refuzul despre care vorbim se regăsesc pe site-ul ministerului, însă se pare că au mai existat și alte situații. AJVPS Hubertus spune că în cursul zilei de luni va prezenta documentele în cauză prin care se refuză solicitările înaintate, respectiv ne asigură cu privire la faptul că în cursul zilei de azi va transmite solicitarea pentru extragerea exemplarului de urs care a atacat în cursul zilei de ieri un bărbat, în apropierea localității Crișeni – afirmă Borboly Csaba.

Conform site-ului ministerului mediului, în cursul anului 2017 AJVPS Hubertus a înaintat patru solicitări de extragere, dintre acestea două au fost refuzate și în alte două cazuri s-a decis relocarea exemplarelor de urs. Nu s-a aprobat nici o autorizație de extragere. În cursul anului trecut AJVPS Hubertus a înaintat o solicitare de extragere, și aceasta fiind refuzată.

– În situațiile de o asemenea gravitate ministerul nu ar trebui să se apere, ci să aibă o atitudine proactivă în vederea soluționării problemei. În continuare solicităm efectuarea unei anchete interne în cadrul ministerului care să verifice modul în care s-a acționat în cazul județului Harghita – a adăugat președintele consiliului județean.

După cum deja v-am informat, în cursul zilei de ieri un bărbat de 35 de ani din localitatea Crișeni a fost rănit mortal de către un urs.:

https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/videos/1011459119060927

Bărbatul își creștea singur cele două fetițe. Consiliul Județean Harghita a făcut apel către populație pentru a ajuta familia:

https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/posts/1775599312541442

Miercurea Ciuc, 23 martie 2019