Daune cauzate de animale sălbatice
vineri, 29 martie 2024 03:03:21

Uniți pentru siguranța noastră!

Consiliul Județean Harghita strânge semnături pentru siguranța locuitorilor

(0 Votări)43 vizualizări

Consiliul Județean Harghita se adresează primăriilor din județ  cu privire la strângerea de semnături pentru înaintarea unei petiții la instituția Avocatul Poporului, pentru găsirea unei soluții în ceea ce privește problemele cauzate de carnivorele mari. În vederea înaintării acestei petiții, consiliul județean a adoptat o hotărâre de principiu, în cadrul ședinței ordinare din data de 28 august.

Consiliul județean contează pe sprijinul locuitorilor, acesta este motivul pentru care a inițiat strângerea de semnături. Prima persoană care s-a alăturat demersurilor sus-menționate a fost bărbatul de 38 de ani, care a fost atacat de urs în cursul zilei de sâmbătă, săptămâna trecută. Bărbatul a semnat petiția cu privire  la marile carnivore, care i-a fost dusă la sediul spitalului județean din Miercurea Ciuc de către Borboly Csaba.

„Zilnic au loc noi atacuri ale ursului în județ. De doi ani este îngreunată situația, urmarea fiind creșterea semnificativă a numărului de indivizi din speciile de carnivore mari. Aceștia provoacă nu numai daune materiale, ci adesea este pusă în pericol și siguranța populației. Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a afirmat că va emite ordinul de derogare pentru speciile urs și lup în cursul săptămânii trecute, însă forma actuală a ordinului nu va soluționa problema”, a afirmat Borboly Csaba.

Este clar că vorbim despre suprapopulare și este nevoie de luarea urgentă de măsuri, înainte de instaurarea iernii, iar consiliul județean contează pe sprijinul populației din județ pentru înaintarea petiției. În acest sens, instituția a solicitat sprijinul primăriilor și reprezentanților cultelor, la sediile acestora localnici pot semna petiția. Pe această cale, consiliul județean face apel către toți locuitorii județului de a se alătura protestului în vederea asigurării siguranței cetățenilor!

 

Miercurea Ciuc, 29 august 2017