Daune cauzate de animale sălbatice
vineri, 26 aprilie 2024 02:12:25

Ursul a atacat în plină zi

Vită prădată în localitatea Potiond 

(0 Votări)105 vizualizări

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba a informat pe site-ul de socializare că în cursul zilei de 29 iunie, în plină zi ursul a omorât în comuna Potiond, localitatea Ciucsângeorgiu o vacă gestantă de șapte sute de kilograme. Borboly Csaba a fost informat despre incident de către familia prădată.

„Creștem acest animal de când s-a născut; în cursul lunii septembrie ar fi trebuit să fete. Zilnic dădea 20 de litri de lapte. Era la pășunat, împreună cu ciurda. Ursul a atacat în plină zi, pe când animalele erau la pășunat” , a afirmat păgubita, M. Ildikó.

„Am solicitat raportarea de îndată a daunei și întocmirea documentației necesare. Un angajat într-un birou din București nici nu poate să-și dea seama cât de mare este o astfel de daună pentru o familie de gospodari!”, a afirmat Borboly Csaba.

Despre demersurile întreprinse de consiliul județean până în momentul de față cu privire la daunele provocate de animalele sălbatice puteți afla accesând http://daune.judetulharghita.ro sau pe contul de socializare https://www.facebook.com/pericolursi  .

Miercurea Ciuc, 30 iunie 2018