Daune cauzate de animale sălbatice
miercuri, 19 iunie 2024 07:00:25

Victima unui nou atac de urs, un tânăr de douăzeci și nouă de ani

A fost internată la secția de boli infecțioase a treisprezecea victimă din acest an, în urma atacului unui urs

(0 Votări)47 vizualizări

„Am aflat că în cursul zilei de sâmbătă ursul a atacat din nou. Este vorba despre un tânăr de douăzeci și nouă de ani, din localitatea Sândominic a cărui răni și mușcături au fost tratate la Spitalul Județean de Urgență. După ce i s-au acordat îngrijiri medicale, a fost transportat la secția de boli infecțioase de la Șumuleu Ciuc”, a informat pe pagina sa de socializare Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

În anul 2012 s-a înregistrat o victimă, în anul 2013 ursul a atacat două persoane, în vreme ce până în momentul de față, în acest an s-au înregistrat 13 victime ale atacurilor urșilor în județul Harghita. Datele cu privire la aceste atacuri puteți să le consultați aici.

„În acest an, acesta este al treisprezecelea atac de urs în județul Harghita. Este aproape la ordinea zilei ca urșii să se plimbe pe străzi în plină zi. În după-amiaza zilei de vineri, ursul a atacat o bătrână la Tomești, în propria curte, iar sâmbătă un tânăr a fost victima suprapopulării efectivelor de urs. Nu este în ordine! Este nevoie de luarea măsurilor pentru siguranța publică și protejarea vieții omenești!”, a spus Borboly Csaba.

În ultima perioadă ursul a atacat mai multe persoane, a intrat în spațiile locuite, în gospodăriile oamenilor, iar datorită faptului că a crescut numărul urșilor, a crescut și pericolul.

Consiliul județean așteaptă în continuare propunerile locuitorilor cu privire la gestionarea efectivelor de urși și raportarea atacurilor, la adresa de e-mail  daune@județulharghita.ro . Mai multe informații pe această temă găsiți accesând link-ul: http://judetulharghita.ro/daune/harta-interactiva.html

Miercurea Ciuc, 2 octombrie 2017