Valea Uzului
joi, 23 mai 2024 05:32:37

Borboly Csaba amendat cu trei mii de lei

A sosit ordinul de la București la Inspectoratul de Jandarmi Harghita 

(0 Votări)20 vizualizări

Borboly Csaba a fost amendat de către Inspectoratul de Jandarmi Harghita cu suma de trei mii de lei pentru manifestul pașnic organizat în data de 6 iunie la cimitirul militar de la Valea Uzului. 

românești au demonstrat pentru a nu știu câta oară că iau măsuri rapide și hotărâte doar în cazurile împotriva minorităților naționale. Nu am cunoștință că s-ar fi luat orice fel de măsuri în cazul ilegalităților comise de primarul orașului Dărmănești sau a distrugerilor de la cimitirul militar din Valea Uzului. Desigur că voi contesta amenda și vom informa opinia publică internațională în ceea ce privește măsurile părtinitoare întreprinse de statul român, așa cum am făcut-o și cu ocazia vizitei papei când i-am informat pe cei optzeci de ziariști străini care l-au însoțit în ceea ce privește încălcarea drepturilor minorității maghiare din România”,  a afirmat Borboly Csaba.

Oportunitate de informare a opiniei publice internaționale oferă și portalul online demarat de Federația Minorităților Naționale din România (FUEN) în vederea documentării cazurilor de discriminare și încălcare a drepturilor minorităților naționale, respectiv în vederea prezentărilor bunelor practici. Inițiativa Minority Monitor este accesibilă la următorul link: www.minoritymonitor.eu.

 

Miercurea Ciuc, 15 iunie 2019