În 1968 Direcția de Tabără a județului Harghita a predat pentru folosință tabăra din Valea Uzului Inspectoratului Școlar din județul Bacău, pe motiv că, în acea perioadă nu exista nicio tabără în județul Bacău. În anul 1978 , la ordinul prim-secretarului Kovacs B. Mihaly, Pal Imre (a cărui declarație scrisă de mână datată din 8 august 2006, și care justifică cele menționate , care în perioada 1966-1991 conducea Direcția de Tabără a județului Harghita)împreună cu inspectorul școlar Csiszér Lajos, sau prezentat la fața locului pentru a prelua, conform discuțiilor anterioare, tabăra din Valea Uzului.
Din partea Inspectoratului Școlar Județean Bacău nu s-a prezentat nimeni, ca urmare nu au putut prelua tabăra, și au raportat situația. Potrivit lui Pál Imre în 1968 exista un contract scris, care , în 1978, după expirarea de 10 ani, nu a fost prelungit. Dânșii au fost anunțați verbal despre faptul că, conducătorii celor două județe au convenit ca și în continuare Isnpectoratul Școlar Județean Bacău să folosească tabăra, deoarece în acea perioadă în județul Harghita exista două tabere, cel de la Homorod Băi cu 1400 de locuri, și cel de la Băile Chirui cu 500 de locuri în vilele naționalizate în perioada1948-1951, iar județul Bacău nu dispunea de tabere pentru elevi.
Tabăra a fost folosită până în anul 2003 de către județul Bacău, dar de atunci nu mai funcționează.
După Revoluția din 1989, Inspectoratul Școlar al Județului Harghita a inițiat în mod repetat preluarea oficială a taberei, dar încercările întotdeauna se terminau cu eșec, în ciuda faptului că existau documente doveditoare.