Valea Uzului
joi, 23 mai 2024 05:22:36

Este nevoie de soluționarea cât mai urgentă a litigiului cu privire la granița dintre județele Harghita și Bacău

Prefectul județului Bacău solicită revocarea hotărârii consiliului local Dărmănești

(0 Votări)27 vizualizări

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita îl „îndeamnă” pe prefectul județului Harghita să urgenteze procesul de clarificare a limitelor dintre granițele județelor Harghita și Bacău.

„Dat fiind faptul că și colegul din județul Bacău consideră că Valea Uzului aparține județului Harghita, îl rog pe prefectul județului Harghita să țină pasul și să facă tot ceea ce este posibil pentru soluționarea cât mai urgentă a litigiului cu privire la limita dintre județele Harghita și Bacău. După cum am atras atenția și în trecut, aceeași lege trebuie aplicată și în județul Harghita ca și în județul Bacău, instituțiile statului nu își pot permite să utilizeze măsuri diferite”, afirmă Borboly Csaba.

Instituția Prefectului – Județul Bacău solicită, în data de 4 iunie prin intermediul unei adrese, revocarea hotărârii adoptate în data de 29 martie de consiliul local Dărmănești prin care cimitirul eroilor din Valea Uzului este introdus în domeniul public al orașului Dărmănești. Prefectul din Bacău a informat despre această măsură Consiliul Județean Harghita, menționând și faptul că s-a declanșat procedura privind definitivarea grănițuirii dintre cele două județe. Astfel s-a solicitat desemnarea persoanelor care vor face parte din comisia de delimitare a hotarului administrativ dintre orașul Dărmănești (județul Bacău) și comuna Sânmartin (județul Harghita).

Cu adresa prefectului județului Bacău crește numărul documentelor emise de instituțiile statului care confirmă faptul că lucrările de construcție realizate în incinta cimitirului eroilor de la Valea Uzului sunt ilegale. În prealabil, ministerul culturii, Inspectoratul de stat în construcții din județul Bacău au catalogat ca fiind ilegale construcțiile realizate de primăria din Dărmănești, mai apoi oficiul de cadastru din județul Bacău a solicitat reintrarea în legalitate. Mai mult, există nereguli și în ceea ce privește procedura de achiziție publică a lucrărilor mai sus-amintite.

Informații despre situația de la Valea Uzului, puteți accesa la linkul de mai jos:

https://judetulharghita.ro/valea-uzului.html

 

Miercurea Ciuc, 4 iunie 2019