Consiliul Judeţean Harghita
sâmbătă, 27 aprilie 2024 00:24:16
Consiliul Judeţean Harghita
Proces verbal al ședinței extraordinare a CJH din 06 aprilie 2017

JUDEŢUL HARGHITA                                                                                 

CONSILIUL JUDEŢEAN

DIRECŢIA GENERALĂ ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ LOCALĂ

COMPARTIMENTUL CANCELARIA CONSILIULUI JUDEŢEAN HARGHITA

 

 

Proiect de Proces verbal al şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Harghita

din data de 6 aprilie 2017

 

 

Denumirea consiliului: CONSILIUL JUDEŢEAN HARGHITA

Data: 6 aprilie 2017

Subiectul şedinţei: Dezbaterea şi aprobarea proiectelor de hotărâri cuprinse în ordinea de zi.

Catalogul membrilor:

 

Nr. crt.

NUMELE ŞI PRENUMELE

PARTID

1

ALBERT MÁTYÁS

PCM-MPP

2

BARTI TIHAMER

UDMR

3

BECICA MIHAI

PSD

4

BECZE ISTVÁN

UDMR

5

BERDE LÁSZLÓ

UDMR

6

BIRÓ BARNA-BOTOND

UDMR

7

BORBOLY CSABA

UDMR

8

BREZOVSZKY GHEORGHE-ADAM

PSD

9

CIOBANU ADRIAN-GEORGE

PNL

10

CSILLAG PETRU

PCM-MPP

11

DAJKA TÜNDE

UDMR

12

DERZSI ZOLTÁN

UDMR

13

FERENCZ-SALAMON ALPÁR-LÁSZLÓ

UDMR

14

INCZE CSONGOR

UDMR

15

KASSAY LAJOS-PÉTER

UDMR

16

KOLCSÁR ANDRÁS

EMNP-PPMT

17

KOLOZSVÁRI TIBOR

UDMR

18

KOLUMBÁN DÁVID

UDMR

19

LŐRINCZ CSILLA

UDMR

20

MEZEI JÁNOS

PCM-MPP

21

NAGY PÁL

EMNP-PPMT

22

PORTIK ERZSÉBET-EDIT

UDMR

23

PROCA ION

PNL

24

RÁCZ ÁRPÁD

UDMR

25

RÁTZ ISTVÁN

UDMR

26

RUGINĂ DAN- CIPRIAN

PSD

27

SALAMON ZOLTÁN

PCM-MPP

28

SÁNDOR BARNA

UDMR

29

SÁNDOR GYÖRGY

UDMR

30

SZENTES ANTAL

UDMR

31

ZAKARIAS ZOLTÁN

EMNP-PPMT

 

 

Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Harghita a fost convocată de vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, domnul Bíró Barna Botond,  prin Dispoziţia nr. 643 / 2017, în conformitate cu prevederile art. 94 alin. 1, 2 şi art. 106 alin. 1 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu completările şi modificările ulterioare.

 

Domnul  vicepreședinte Bíró Barna Botond deschide ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita în Sala de protocol al Consiliului Județean Harghita.

Anunţă, că s-a convocat şedinţa extraordinară a consiliului judeţean pentru a discuta procesul de despăgubire din şedinţa anterioară. Atunci a fost luat o decizie, conform căreia avocatul plătit al Consiliului Judeţean Harghita va veni în faţa consiliului să prezinte în amănunt starea procesului. Din păcate şedinţa convocată pentru luni nu a luat sfârşit în timp util, ca doamna avocat să mai poate întâlni cu consilierii judeţeni. Nu a mai putut aştepta sfârşitul acelei şedinţe. A fost primit de la domnul consilier judeţean Rugină Dan Ciprian adresa, prin care solicită invitarea doamnei avocat pentru azi, la ora 15,00. Doamna avocat nu a putut onora azi invitaţia, pentru că participă la un curs. Întreabă de la domnul secretar al judeţului, dacă azi se pot lua decizii.

 

Domnul Egyed Árpád, secretarul județului salută pe toți cei prezenţi, și declară că în conformitate cu Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001 republicată, cu modificările și completările ulterioare, nu sunt îndeplinite condiţiile pentru desfăşurarea şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Harghita. Din cei 31 de membrii în funcție sunt prezenți numai 15 consilieri județeni. Consiliul județean nu are cvorum pentru luarea deciziilor.

 

Domnul  vicepreședinte Bíró Barna Botond spune, că la solicitarera colegilor se mai poate aştepta puţin, poate mai sosesc câţiva consilieri judeţeni. Decizia, care trebuie luată necesită 2/3 din numărul membrilor consilierilor judeţeni. Se poate discuta şi astfel, dar decizie nu se poate lua, dacă nu există cvorumul necesar. Întreabă, dacă să mai aştepte ? 

Crede, că nu mai are rost să stea şi să se uite unii la alţii, pentru că nu o să mai vină niciun consilier judeţean. Nu există cvorumul necesar lucrărilor consiliului judeţean. În cursul săptămânii viitoare se va convoca iar şedinţa extraordinară pentru dezbaterea temei cu privire la procesul de despăgubire discutat. Solicită prezenţa consilierilor judeţeni, pentru că ceea ce a fost propus de către domnul Rugină Dan Ciprian în adresa trimisă trebuie analizată cu juriştii Consiliului Judeţean Harghita, şi cu doamna avocat. La următoarea şedinţă va fi iar invitat să participe şi doamna avocat, să poată răspunde la întrebări. Regretă, că unii au venit degeaba azi, speră, că data viitoare vor fi mai mulţi consilieri judeţeni prezenţi, şi se va putea lua o decizie.      

 

Domnul  vicepreședinte Bíró Barna Botond mulțumește pentru prezenţă la cei, care au venit azi la Ședinţa extraordinară convocată a Consiliului Judeţean Harghita şi închide şedinţa.

 

Drept pentru care s-a încheiat prezentul Proces-verbal.

 

Miercurea Ciuc,  15 iunie 2017

Pentru preşedinte,

Bíró Barna Botond
Vicepreședinte

 

 

Secretarul Judeţului

Egyed Árpád

 

 

Director general adjunct

Vágássy Alpár

 

 

Coordonator compartiment

Szabó Zsolt Szilveszter